-35%

Darjeeling 1. Flush SFTGFOP1 Steinthal 2023 Øko.

Pris fra
84,50 DKK
130,00 DKK
Du sparer: 45,50 DKK

Det er første gang at Theens Univers har taget denne udgave/Steinthal af en 1. Flush hjem.

Model/varenr.: 1. Flush 2023
Lager:

First Flush fra Steinthal Tea Estate Økologisk 2023.

 

Steinthal Tea Estate blev grundlagt tilbage i 1852 af den tyske præst Joachim Stoelke, som derefter fik kaldenavnet Fader Steinthal. To år senere grundlagde Joachim desuden plantagen Singtom.

Lige siden grundlæggelsen har plantagen været blandt de ypperste producenter af Darjeeling the. På baggrund af dette har jeg udvalgt the fra denne plantage, da jeg mener, at grøn the fra Steinthal repræsenterer kvaliteten og udviklingen af grøn the fra darjeeling. 

Selvom theen produceres som en sort the, er iltningen af theen så nænsom, at portioner af thebladene bibeholder nuancer af deres originale grønne farve. Den lange række af umiddelbart intetsigende bogstaver i theens navn er faktisk en formel beskrivelse af, hvilke blade der er blevet plukket, samt mængden af topskud der er i den færdige the. EX1 indikerer, at denne specifikke the ikke bare er fra første høst, men fra den allerførste produktion endda.

 

Smag

Smagen er afrundet, blød og minder svagt om ferske sommer grøntsager fra køkkenhaven, såsom squash, ærter og pære, med en delikat men karakteristisk sødme.

 

Brygning

Da thebladene er oxideret så nøje og let, anbefaler jeg en vandtemperatur på 80 - 100°C og en trækkertid på 2 - 3 minutter. 

Længere trækketid kan anvendes, hvis der ønskes en anelse mere smag. Dog vil en mild astringens og bitterhed træde mere frem i smagsprofilen ved et længere udtræk.

 

Jeg kan desværre ikke tilbyde dig en smagsprøve på denne the.

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: